Úspěšná prezentace IBA CZ na Liferay DEVCON 2015

Stejně jako většiny předchozích ročníků jsme se i v roce 2015 zúčastnili vývojářské konference Liferay Devcon aktivně, tentokrát prezentací Aleše Rybáka na téma Portálové frameworky ve skutečných projektech. Dostal se tak mezi několik málo vyvolených prezentujících, kteří nebyli přímo ze společnosti Liferay a měli tak možnost ukázat, na jak vysoké úrovni jsou jejich znalosti a jak hodnotné jsou jejich zkušenosti i v porovnání s Liferay vývojáři.

S trochou nadsázky se dá říct, že Aleš ví o portálových frameworcích Liferay více než jejich tvůrci. Už léta je totiž používá při vývoji řešení pro naše zákazníky. Zná jejich silné i slabé stránky a ví, jak s nimi zacházet. Liferay nabízí různé rámce pro zrychlení vývoje jako ADT, knihovny dokumentů, správu obsahu webu, správu uživatelů, staging, asset framework a mnoho dalších. O jejich praktickém využití byla i zmíněná prezentace.

Alešovu prezentaci velmi kladně hodnotili i samotní vývojáři a konzultanti společnosti Liferay. James Falkner, Liferay Community Manager, ji dokonce vyzdvihl na svém blogu v článku Nine Highlights from DevCon.

„Potěšilo mě, že i když byla moje prezentace zařazena až na pozdní odpoledne druhého dne konání Devconu, sál se téměř zaplnil (cca 100 lidí). Poznával jsem mezi nimi i několik vývojářů přímo z Liferay, kteří opravdu dávali pozor na to, jaké problémy s jejich produktem jako partner míváme,“ spokojeně komentuje Aleš Rybák, Senior Liferay konzultant IBA CZ.

Po své prezentaci Aleš ještě asi 30 minut odpovídal na dotazy, na něž nezbyl čas v oficiálním programu. Nejčastěji se otázky točily právě kolem frameworků v kontextu konkrétních projektů.

Přečtěte si také článek české „ibácké“ výpravy. Jaké dojmy si z letošního Devconu přivezl tým 8 našich Liferay vývojářů? Nasajte atmosféru letošního Devconu z krátkého videa (Aleš Rybák, 1:11) nebo se podívejte na fotografie, případně stahujte prezentace z https://www.liferay.com/.

Úspěšná prezentace IBA CZ na Liferay DEVCON 2015