IAOP® zařadila IBA Group do žebříčku 2016 Global Outsourcing 100

IAOP® zařadila IBA Group do žebříčku 2016 Global Outsourcing 1006. června publikovala International Association of Outsourcing Professionals® (IAOP®) svůj žebříček The Global Outsourcing 100®, seznam předních světových poskytovatelů outsourcingových služeb ve speciální příloze žebříčku 2nd Quarter 2016 FORTUNE 500 časopisu FORTUNE®. Společnost IBA Group byla zařazena do kategorie Leaders a oceněna v oblastech reference zákazníků, ceny a certifikáty, inovační programy a programy společenské odpovědnosti firem.

Společnosti všech velikostí, z celého světa a ze všech oblastí outsourcingu – včetně outsourcingu informačních technologií, outsourcingu podnikových procesů, outsourcingu služeb pro správu budov, realit, designu, testování, výroby i logistiky apod. – žádají o zařazení do žebříčku.

Žebříček The Global Outsourcing 100 zahrnuje jak velké globální společnosti zařazené jako „Leaders“, tak menší, rozvíjející se společnosti zařazené jako „Rising Stars“. Společnosti jsou nejprve roztříděny podle kritérií na Leader nebo Rising Star a následně hodnoceny v pěti kategoriích.

1. Velikost a růst podle obratu, počtu zaměstnanců a globálního působení.
  2. Reference zákazníků na základě hodnocení předních zákazníků.
  3. Ceny a certifikáty na základě prokazatelné reputace v odvětví a příslušných profesionálních certifikací pro organizaci i jednotlivce.
  4. Programy inovace prokázané specifickými programy a jejich výsledky, které produkují nové formy hodnoty pro zákazníky.
  5. Společenská odpovědnost firem (Corporate Social Responsibility) vykazovaná prostřednictvím podnikových programů a jejich výsledků. Jedná se o programy účasti na společenském životě a jeho rozvoji, pracovních podmínek, lidských práv, spravedlivých provozních postupů, dopadu na životní prostředí, problémů zákazníků a řízení společnosti.

IBA Group byla vyhodnocena jako prvotřídní společnost ve čtyřech kategoriích a získala nejvyšší možné skóre (8) za reference zákazníků a společenskou odpovědnost firem. Oproti výsledkům minulého roku získala IBA Group ocenění ve dvou nových kategoriích a zlepšila si celkové skóre o 0,75. Kromě toho překonalo celkové skóre společnosti průměrné skóre všech zúčastněných společností, a to o 1,35.

„Zákazníci vědí, že jsou jim k dispozici stovky kvalifikovaných poskytovatelů služeb a konzultantů, nicméně nyní potřebují zjistit, čím je každý z nich jedinečný. A o to se právě stará Global Outsourcing 100. Jsme rádi, že jsme mohli IBA Group zařadit mezi nejlépe hodnocené společnosti podle hodnocení zákazníků, cen a certifikací, inovačních programů a společenské odpovědnosti firem,“ uvedla Debi Hamillová, IAOP CEO.

Sergej Levteev, předseda představenstva IBA Group, k tomu poznamenal: „Jsme šťastní, že jsme se umístili ve skupině Leaders žebříčku Global Outsourcing 100 již čtvrtý rok po sobě. Je pro nás obrovským úspěchem, že jsme byli zařazeni mezi nejlepší společnosti ve čtyřech z pěti kategorií. Zlepšili jsme se oproti loňskému roku a chceme se zlepšovat i nadále.“

A pokračoval: „IBA Group momentálně slaví otevření vlastního areálu v běloruském High Tech Parku. Jedná se o významný mezník pro naši společnost. Jsem přesvědčen, že uvedené úspěchy inspirují celý tým IBA k dosahování ještě vyšších standardů výkonu a kvality.“

O IAOP

IAOP je průkopnická asociace, která usiluje o zlepšení výsledků outsourcingu prostřednictvím spojení zákazníků, poskytovatelů a konzultantů v prostředí založeném na vědomostech a spolupráci, které podporuje profesionální rozvoj, uznání, certifikace a kvalitu služeb. IAOP má v současnosti přes 120 000 členů a pobočky po celém světě. Nejenže sleduje nejnovější trendy, ale předbíhá je. Prostřednictvím stále se rozšiřující celosvětové sítě místních buněk, prvotřídního školení a certifikačních programů, vědomostních center, členské komunity apod. pomáhá IAOP svým členům čerpat vědomosti, rozvíjet se a dosahovat úspěchů. Další informace o IAOP i o možnostech vlastního zapojení najdete na www.IAOP.org.

O IBA Group

IBA Group je jedním z největších poskytovatelů IT služeb ve východní Evropě. Zabývá se vývojem softwaru, migracemi, údržbou, podporou a IT poradenstvím. Zaměstnává přes 2600 odborníků na IT a obchod. Hlavní sídlo IBA Group je v Praze v České republice a další pobočky a vývojová centra jsou v USA, Spojeném království, Německu, České republice, Bělorusku, na Kypru, v Jižní Africe, v Rusku, na Ukrajině, v Kazachstánu a na Slovensku. IBA Group se zaměřuje na mainframové systémy, podnikové aplikace, webová řešení, SAP, podnikové analýzy a mobilní aplikace. Mezinárodní asociace outsourcingových profesionálů (IAOP) zařadila IBA Group do svého žebříčku The Global Outsourcing 100 v kategorii Leaders. Software Magazine řadí IBA Group mezi největší softwarové společnosti v žebříčku Software 500. V letech 2015, 2014, 2012 a 2011 vyhrála IBA Group ceny IT Europa's European IT & Software Excellence Awards. Další informace najdete na http://ibagroupit.com