IBA Group mezi 2015 Global Outsourcing 100 v kategorii Leaders

Společnost IBA Group byla zařazena mezi nejlepší poskytovatele outsourcingových služeb v kategorii Leaders16. února 2015 zveřejnila Mezinárodní asociace outsourcingových profesionálů (IAOP®) svůj žebříček The 2015 Global Outsourcing 100, do kterého zařadila IBA Group mezi 100 nejlepších světových outsourcingových společností.

V oznámení IBA Group o zařazení do žebříčku The 2015 Global Outsourcing 100 v kategorii Leaders napsala Pamela O'Dell, ředitelka Corporate & Professional Development v IAOP: „Jménem International Association of Outsourcing Professionals® (IAOP®) a letošní poroty vám s potěšením oznamuji, že jste byli zařazeni do žebříčku The 2015 Global Outsourcing 100, který sestavuje IAOP a je každý rok publikován v FORTUNE Custom Projects, a to podle velikosti v kategorii Leaders. Vaše umístění je dokladem úsilí o vysokou kvalitu služeb a soustavné zlepšování, což je v oblasti outsourcingu to nejdůležitější.“

Žebříček The Global Outsourcing 100 je sestavován již desátým rokem. Představuje seznam nejlepších světových poskytovatelů outsourcingových služeb. Žebříček je zpracován na základě přijatých žádostí a hodnocení probíhá podle přísné metodologie zahrnující posouzení nezávislou porotou složenou ze členů IAOP z řad zákazníků, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s výběrem outsourcingových partnerů pro své organizace. V roce 2015 předsedal porotě předseda IAOP Michael F. Corbett.

Společnosti všech velikostí z celého světa a ze všech oblastí outsourcingu – včetně outsourcingu informačních technologií, outsourcingu podnikových procesů, outsourcingu služeb pro správu budov, realit, designu, testování, výroby i logistiky apod. – si podávají žádost o zařazení do žebříčku The Global Outsourcing 100.

Žebříček Global Outsourcing 100 obsahuje zavedené nadnárodní společnosti zařazené do kategorie „Leaders“ i menší, rychle rostoucí firmy s obratem pod 50 milionů dolarů ročně a/nebo s méně než 5000 zaměstnanci, které jsou zařazeny do kategorie „Rising Stars“. Společnosti jsou nejprve podle daných kritérií rozděleny na Leaders a Rising Stars. Konečný žebříček je pak tvořen 75 společnostmi v kategorii Leaders a 25 v kategorii Rising Stars. Společnosti jsou dále posuzovány podle následujících čtyř kritérií:

1. Velikost a růst podle obratu, počtu zaměstnanců a globálního působení.

2. Kvalita poskytovaných služeb prokázaná hodnotou dodanou předním zákazníkům uchazeče, reputací v rámci odvětví a příslušnými podnikovými i osobními profesionálními certifikáty.

3. Programy inovace prokázané specifickými programy a jejich výsledky, které produkují nové formy hodnoty pro zákazníky.

4. Společenská zodpovědnost podniku (Corporate Social Responsibility – CSR) vykazovaná prostřednictvím podnikových programů a jejich výsledků. Jedná se o programy z oblasti účasti na společenském životě a jeho rozvoji, pracovních podmínek, lidských práv, spravedlivých provozních postupů, dopadu na životní prostředí, problémů zákazníků a řízení společnosti.

„Desetileté výročí je skvělá příležitost pro rozšíření a další rozvoj hodnot a budování reputace Global Outsourcing 100,“ uvedl Michael Corbett, předseda IAOP. „Provedli jsme to s velkým důrazem na usnadnění vyhledávání společností a kvality služeb, které jsou pro zařazení do žebříčku vyžadovány. Jsme potěšeni, že jsme opět mohli vyzdvihnout nejlepší poskytovatele outsourcingu a poradce u příležitosti konference 2015 Outsourcing World Summit a v časopise FORTUNE.“

„Zařadit se mezi předních 100 outsourcingových společností v žebříčku Global Outsourcing 100 není snadné,“ uvedl dále předseda IAOP Michael Corbett. „IAOP s potěšením zařadila IBA Group do žebříčku na základě jejích úspěchů a kvality služeb.“

IBA Group se zařadila do žebříčku The Global Outsourcing 100 v kategorii Leaders již třetí rok po sobě. V roce 2014 dosáhla IBA Group nejvyššího hodnocení od roku 2006, kdy žádala o zařazení do The Global Outsourcing 100 poprvé.

O IBA Group

IBA Group je jedním z největších poskytovatelů IT služeb ve východní Evropě. Zabývá se vývojem softwaru, migracemi, údržbou, podporou a IT poradenstvím. Zaměstnává přes 2500 odborníků na IT a obchod. Hlavní sídlo IBA Group je v Praze v České republice a další pobočky a vývojová střediska jsou v USA, Spojeném království, Německu, v Bělorusku, na Kypru, v Jižní Africe, v Rusku, na Ukrajině, ve Spojeném království a v Kazachstánu. IBA Group se zaměřuje na mainframové systémy, podnikové aplikace, webová řešení, SAP a další ERP systémy, business intelligence a mobilní aplikace. Mezinárodní asociace outsourcingových profesionálů (IAOP) zařadila IBA Group do svého žebříčku The Global Outsourcing 100 v kategorii Leaders. Software Magazine řadí IBA Group mezi největší softwarové společnosti v žebříčku Software 500 a Global Services do žebříčku Global Services 100. V letech 2014, 2012 a 2011 vyhrála IBA Group ceny IT Europa's European IT & Software Excellence Awards. Další informace najdete na http://ibagroupit.com.

O IAOP

IAOP je průkopnická asociace, která usiluje o zlepšení výsledků outsourcingu prostřednictvím spojení zákazníků, poskytovatelů a konzultantů v prostředí založeném na vědomostech a spolupráci, které podporuje profesionální rozvoj, uznání, certifikace a kvalitu služeb. IAOP má v současnosti přes 120 000 členů a pobočky po celém světě. Nejenže sleduje nejnovější trendy, ale předbíhá je. Prostřednictvím stále se rozšiřující celosvětové sítě místních buněk, prvotřídního školení a certifikačních programů, vědomostních center, členské komunity apod. pomáhá IAOP svým členům čerpat vědomosti, rozvíjet se a dosahovat úspěchů. Další informace o IAOP i o možnostech vlastního zapojení najdete na www.IAOP.org.