Skupina IBA získala cenu GSA Global Sourcing Award 2018

V roce 2016 získala IBA Group cenu GSA ve stejné kategorii Award for Corporate Social Responsibility (CSR)IBA Group vyhrála GSA Global Sourcing Award 2018 Dne 2.října oznámilo sdružení Global Sourcing Association (GSA) ve spolupráci s Business Process Enabling South Africa (BPESA) vítěze soutěže Global Sourcing Awards (GSA) pro rok 2018. IBA Group byla vybrána na první příčku v kategorii sociální odpovědnost firmy.

Do finále soutežě GSA kvalifikovaly IBA Group projekty zabývající se SAP řešením automatizujícím správu finančních a majetkovýchz aktiv a správu výkonnosti výroby u společnosti Gazprom Transgaz Belarus (GTB), dále potom projekty RPA řešící automatizované vymáhání pohledávek a vyšetřování podvodů pro Jihoafrickou banku. Neméně důležitým je i projekt podporující společenské a odborné zapojení zdravotně postižených osob v Bělorusku, který byl následně vyhlášen globálně vítězným projektem.

V roce 2016 získala IBA Group cenu GSA ve stejné kategorii Award for Corporate Social Responsibility (CSR) za projekt Podpora IT mezi osobami se zdravotním postižením. Jednalo se o první vzdělávací projekt pro lidi s mentálním či fyzickým postižením v Bělorusku. Primárním účelem tohoto projektu bylo integrovat zdravotně postižené osoby na trh práce a vytvořit pro ně pracovní příležitosti přímo úměrné jejich znalostem a schopnostem. Projekt představoval nové možnosti pro společensky vyloučené osoby a zahrnoval bezplatná školení a trénink osob se zdravotním postižením. Mezi školení patřila:

1. Rozvoj Soft Skills pro další pracovní příležitosti a budování úspěšné kariéry
  2. Základy podnikání. Jak udělat ze svého koníčku zaměstnaní?

Sergei Levteev, předseda skupiny IBA, řekl: “CSR hraje velmi důležitou roli ve strategii a operacích společnosti. V roce 2008 jsme přijali program CSR a připojili jsme se v květnu letošního roku k přední světové dobrovolné iniciativě v oblasti sociální odpovědnosti podniků. Je velkou ctí získat tuto cenu GSA v celosvětovém měřítku a v nadcházejících letech budeme pokračovat v našem úsilí o sociální odpovědnost. ”

Soutěž byla součástí slavnostního summitu GSA Global Sourcing 2018, který se konal od 1. října do 3. října v Kapském městě. Summit byl oficiálně otevřen pozdravy Patricie De Lille, výkonné starostky Kapského města, dále Kerry Hallard, generální ředitelkou GSA a Zondwa Mandelou z Nadace Mandela Legacy. Diskuze a přednášky se opíraly převážně o témata týkající se globálních zdrojů a trendech v jejich užívání, dále i o Global Sourcing Standard v2 a AI, RPA a dalších nových technologiích.

Skupina IBA získala cenu GSAGSA Global Sourcing Award 2018