Cena CSR pro IBA Institute of IT and Business Administration

27. března 2015 se konalo slavnostní vyhlášení výročních cen korporátní společenské zodpovědnosti v běloruském Minsku. IBA Institute of IT and Business Administration obdržel cenu CSR v kategorii Nejlepší CSR projekt: Vzdělávaní na podporu IT v Bělorusku mezi lidmi s hendikepem.

Cenu CSR v Bělorusku sponzoruje Idea international fund. O cenu se ucházejí běloruské společnosti, které zavádějí CRS projekty v různých oblastech včetně charity, kultury, sportu, vzdělávání, zdravého životního stylu, interakce s místními komunitami, ekologie a dobrovolnické činnosti.

Projekt IBA Institute je zaměřen na školení a certifikaci v oblasti systémového inženýrství pro hendikepované lidi, a to zdarma. Studenti si mohou zvolit buď online kurz, nebo osobní školení. V roce 2014 absolvovalo tento technicky náročný kurz 120 studentů. 89 z nich bylo školeno na dálku, zatímco 31 navštěvovalo pravidelnou výuku. V současnosti studují čtyři studenti zdarma autorizační kurz Cisco.

Absolventi jsou schopni vykonávat následující práce:

• Nastavení síťového zařízení
  • Konzultace uživatelů na různý software
  • Správa uživatelských relací na terminálovém serveru
  • Menší opravy kancelářského zařízení
  • Odstraňování problémů se sítí

Kromě toho asistuje IBA Institute hendikepovaným lidem při řešení problémů s nezaměstnaností a snaží se přitáhnout pozornost zaměstnavatelů k této znevýhodněné skupině.

Studenti získávají následující profesní osvědčení:

• Servisní technik kancelářského zařízení
  • Správce vzdálených systémů, první úroveň podpory
  • Telekomunikační technik (NMC)
  • Technik podpory
  • Servisní technik, opravář počítačů

V roce 2014 pomohl IBA Institute mnoha absolventům najít práci.

IBA Institute of IT and Business Administration získává cenu za společenskou odpovědnost firem IBA Institute of IT and Business Administration získává cenu za společenskou odpovědnost firem