IBA konference 2015: Propojení Liferay s trendy v IT

Praha 14. května 2015 – Za účasti téměř stovky zákazníků z ČR a SR proběhl čtvrtý ročník jedinečné konference týkající se portálových technologií Liferay a nových trendů na trhu IT.

S keynote přednáškou se poprvé českému publiku představil Edmund Dueck, marketingový ředitel Liferay GmbH pro Evropu. Ve své prezentaci představil nejen novinky verze 7, ale na konkrétních příkladech ukázal, jak je možné vybudovat moderní platformu pro digitální byznys.

Novinkou letošního ročníku bylo rozdělení konference do dvou částí. První se tradičně věnovala portálovým technologiím Liferay. V druhé části se IBA CZ prezentovala jako inovační společnost a představila nejmodernější trendy a technologie, kterými se intenzivně zabývá.

V rámci Liferay Tracku se návštěvníci mohli dozvědět, jak lze vytvářet modulární portálové aplikace i jak si s dodavatelem lépe rozumět v servisní části projektu. Podělili jsme se o spoustu zkušeností a praktických ukázek tvorby interních i externích portálů. Představili jsme portály digitálního kulturního dědictví, tedy portály pracující s digitálními záznamy uměleckých děl, které IBA CZ realizovala pro mnohé zákazníky ze státní správy. Společnost T-Mobile, jeden z největších zákazníků IBA CZ, ukázala, jak je možné ušetřit náklady na infolinkách zavedením systému pro správu často kladených otázek.

Innovation Track představil nové trendy v prodejním kanálu s využitím mobilních zařízení včetně chytrých hodinek, ukázal některé nové možnosti v tvorbě moderního webu, mobilních aplikacích či možnosti využití užitečných informací z logů.
V rámci kiosků se účastníci mohli podívat na prezentované technologie zblízka. Kromě nových funkcionalit Liferay 7 se představily i nové mobilní technologie či nové trendy v e-commerce. V podobě kyber operátorky jsme zhmotnili produkt Answera – inteligentní řešení pro vyhledávání odpovědí na často kladené dotazy. Naopak ve virtualizované společnosti IBA CZ si mohli návštěvníci vyzkoušet virtuální realitu.

IBA CZ holds conference on linking Liferay with trends in IT IBA CZ holds conference on linking Liferay with trends in IT

Prezentace jsou ke stažení na webu společnosti IBA CZ, na stejné stránce jsou i fotografie z akce.