IBA Group jmenována v kategorii Software 500 za rok 2017

IBA Group jmenována v kategorii Software 500 za rok 2017IBA Group oznámila své zařazení do magazínu Software, který ji označil za jednu z největších celosvětových poskytovatelů softwaru a služeb.

Skupina IBA skončila na 304. místě z 500 firem s celkovým výnosem v hodnotě 100,6 milionů USD v oblasti software a služeb. IBA Group je řazena do žebříčku 500 největších celosvětových poskytovatelů software a služeb od roku 2008, kdy poprvé zažádala o zařazení.

Software 500 poskytuje komplexní pohled na změny v softwarovém průmyslu a detailně zkoumá firmy z hlediska výnosů, počtu zaměstnanců, výzkumu i vývoje.

Umístění firem v žebříčku je založeno na celkových celosvětových tržbách v oblasti softwaru a služeb za fiskální období roku 2016. Dodavatelé softwarových služeb nejsou hodnoceni na základě celkových výnosů, poněvadž stejně jako společnost IBA Group, se zabývají širším prodejem nejen v software oblasti a poskytují například i hardware řešení.

Podle časopisu Software magazín dosáhly celkové tržby za služby a softwarová řešení v roce 2017 více než 834 miliard USD, což představuje nárůst o 3,59%. V roce 2016 tvořily celkové tržby v této oblasti 804 miliard USD. Výrazný pokles byl oproti roku 2016 zaznamenán v oblasti počtu zaměstnanců, kdy celkové snížení dosáhlo 10, 32%.

Mezi primární obchodní sektory patřily v roce 2017 middleware a plikační, serverové a webové služby následované podnikovým IT managamentem a řešeními v oblasti operačních systémů. K nejvýznamnějším trendovým tématům patřila analytika, cloudové aplikace, umělá inteligence (AI) s learningovými technologiemi a IoT.

Zobrazit žebříček 2017 Software 500 (Stránka 45)