IBA Group ve Software 500 časopisu Software Magazine

IBA Group byla zařazena do 33. výročního žebříčku Software 500 časopisu Software MagazineIBA Group oznamuje, že byla zařazena do žebříčku Software 500 časopisu Software Magazine, který hodnotí největší světové dodavatele softwaru a služeb již 33. rok.

Společnost IBA Group se umístila na 301. místě s celkovým obratem za software a služby ve výši 100,5 milionů dolarů. V minulém roce jsme se umístili na 278. místě s celkovým obratem za software a služby ve výši 91,2 milionů dolarů. IBA Group se do žebříčku Software 500 zařazuje od roku 2008, kdy poprvé požádala o zařazení.

Software 500 řadí přední světové dodavatele softwaru a služeb podle obratu a zaměřuje se na střední a velké společnosti, jejich IT profesionály, vývojáře softwaru a management podniku.

Hodnocení je založeno na celkovém světovém obratu za software a služby za fiskální rok 2014. Dodavatelé nejsou hodnoceni podle celkového obratu společnosti, protože řada z nich podniká stejně jako IBA Group i v jiných oblastech, jako např. v hardwaru.

„Software 500 pomáhá vedoucím pracovníkům společností, IT manažerům i jejich zaměstnancům lépe se orientovat v nabídce potenciálních obchodních partnerů,“ uvádí Thomas Tetreault, nakladatel/šéfredaktor, Software Magazine. „Poskytuje rychlý přehled o životaschopnosti dodavatele. Online verzi, která byla na podzim publikována na softwaremag.com, je možné prohledávat podle kategorií, takže je vlastně online katalogem podnikového softwaru.“

Podle Software Magazine dosáhl celkový obrat za software a služby firem z 2015 Software 500 výše 748,7 miliard dolarů, což je o 4,3 % víc než v minulém roce. Dalším zjištěním bylo, že eBusiness aplikace, bezpečnostní nástroje/systémy a zdravotnictví jsou pro společnosti ze Software 500 hlavními oblastmi růstu.

Celkem společnosti ze Software 500 za rok 2015 vykázaly 5 572 404 zaměstnanců, což je o 14 % víc než v minulém roce. Na prvních sedmi místech se umístily stejné společnosti jako v minulém roce. Prvními třemi jsou IBM, Microsoft a Oracle. IBM zůstává největším zaměstnavatelem, nicméně hlásí snížení stavů. Ze společností Software 500 je 423 veřejně obchodovatelných a 67 soukromých.

Podívejte se na žebříček Software 500 za rok 2015